نهمین کنگره ملی علوم ترویج و آموزش کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست پایدار_ دانشگاه تبریز
نهمین کنگره ملی ترویج و آموزش کشاورزی منابع طبیعی و محیط زیست پایدار در دانشگاه تبریز به همت دانشگاه تبریز، انجمن ترویج و آموزش کشاورزی ایران و سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی، اداره کل امور عشایر آذربایجان شرقی و با مشارکت سایر دستگاه های مرتبط در دانشگاه تبریز با شعار امنیت غذایی در پرتو توسعه دانش بنیان کشاورزی در دانشگاه تبریز به مدت دو روز شروع بکار نمود.
به گزارش روابط عمومی اداره کل امور عشایر آذربایجان شرقی،دکتر ابراهیمی معاون سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی کشور در آیین افتتاحیه این کنگره پیام دکتر سید جواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی را قرائت نمود.در پیام وزیر جهاد کشاورزی بر نقش دانشگاه ها و آموزش درمحیط زیست پایدار، افزایش تولید و ارتقای بهره وری در بخش کشاورزی ، توسعه تعاملات در مجامع علمی، نیاز سنجی مبتنی بر بازار کار و علم، اعتماد و اعتقاد به مروجان کشاورزی، ترغیب نخبگان جامعه به تحصیل و آموزش در بخش کشاورزی تاکید شده بود.
دکتر حسین کوهستانی دبیر اجرایی این کنگره نیز برگزاری سه نمایشگاه جانبی از توانمندی های ترویجی با حضور خبرگان و مددکاران ترویجی و همچنین شرکت های دانشبنیان و زنان روستایی و عشایری در حوزه کشاورزی در مرکز رشد و نوآوری دانشگاه تبریز را از دیگر برنامه های این کنگره دوسالانه عنوان نمود وافزود: نشست های مشورتی ، کارگاه های آموزشی، بازدید میدانی از پروژههای مختلف کشاورزی و مراکز ترویجی و تحقیقاتی از دیگر برنامه های این کنگره می باشد که باشرکت بیش از دویست نفر از صاحبنظران و دانشجویان این حوزه طی سه روز اجراء خواهد شد.
اداره کل امور عشایر استان آذربایجان شرقی، با برگزاری جلسات متعدد و مکاتبات لازم مجوز لازم جهت درج یکی از محورهای گنگره در مورد جامعه عشایری کشور برای اولین بار در این کنگره انجام داد که ان شاالله در گنگره های آتی نیز مباحث عشایری بحث و بررسی خواهد شد. با عنایت به اینکه گنگره علوم ترویج و آموزش کشاورزی یکی از گنگره های مهم دانشگاهی کشور می باشد از اینرو انتظار می رود که درج محور عشایری برای اولین بار در گنگره های آتی باعث بیشتر شناخته شدن جامعه عشایری گردد.
قابل اشاره است در این گنگره همکاران اداره کل امور عشایر استان آذربایجان شرقی، سازمان امور عشایر و سایر همکاران امور عشایر استانها ۱۶ مقاله عشایری برای گنگره ارسال نموده بودند. همچنین آقای دکتر میزبان معاونت محترم توسعه و امور زیربنایی بعنوان سخنران کلیدی این گنگره بودند.
علاوه بر این دو مقاله همکاران امور عشایر بعنوان مقالات برتر و سخنرانی انتخاب شده بود که یکی از مقالات توسط آقای دکتر آل هاشم مدیرکل محترم امور عشایر استان آدربایجان شرقی ارائه گردید.