رفتن به محتوای اصلی
تاریخ بروز رسانی: 1401-12-02

صنعت گردشگری می تواند منجر به اشتغال پایدار در خداآفرین شود.

صنعت گردشگری می تواند منجر به اشتغال پایدار در خداآفرین شود.

فرماندار خداآفرین با بیان اینکه گردشگری بعنوان یک صنعت 'هنر و تجارت در دنیا است که با ویژگیهای خاص خود در آینده یک صنعت پویا و اولین صنعت پر در آمد جهان تلقی می شود' گفت: گردشگری تنها صنعتی است که می تواند با ایجاد اشتغال قابل توجه 'درآمد زایی بیشتر و پایدار در کوتاهترین زمان ایجاد کند بنابر سرمایه گذاری در این صنعت نه تنها در پیشبرد اقتصاد ملی بلکه در جهت تولید 'اشتغال و درآمد زایی منطقه نقش خواهد داشت.

به گزارش روابط عمومی اداره کل امور عشایر استان به نقل از روابط عمومی فرمانداری شهرستان خداآفرین 'مهندس امینیان در جلسه کارگروه گردشگری شهرستان با اشاره به اینکه ایران رتبه دهم دنیا را در جاذبه های باستانی و تاریخی و رتبه پنجم جاذبه های طبیعی دارد از غفلت در جذب گردشگر انتقاد کرد.

وی در ادامه اقلیم 'آب و هوای مطلوب و فرهنگ عشایری در کنار جاذبه های طبیعی و تاریخی را از جمله ظرفیتهای جذب گردشگران داخلی و خارجی عنوان کرد و افزود: وجود بیش از ۶۰ هزار هکتار از جنگلهای ارسباران وسایر جاذبه ها طبیعی، تاریخی و باستانی نقطه قوت در رویداد تبریز ۲۰۱۸است که موجب شده این شهرستان بعنوان یکی از پنج محور اصلی و نیز سواحل رود ارس بعنوان محور فرعی در تبریز ۲۰۱۸ انتخاب شود.

☑️مهندس امینیان تصریح کرد: جنگلهای ارسباران جزو ۱۵کشور غنی جهان به لحاظ تنوع گیاهی و جانوری است و خداآفرین با داشتن مساحت کمتر از پنج صدم مساحت کل کشور، ۱۳درصد پوشش گیاهی '۴۴درصد پرندگان '۲۲درصد پستانداران '۲۰درصد خزندگان و۹درصد آبزیان کشور را داراست.
وی در ادامه به حضور ارزیابان یونسکو در نیمه اول مهر ماه سالجاری به منظور ثبت جهانی جنگلهای ارسباران اشاره کرد وگفت: این جنگلها دومین اثر طبیعی کشور بعد از کویر لوت است که جشن ثبت جهانی آن در سال آینده در آینالو و یا وینق برگزار خواهد شد.

فرماندار خداآفرین با تاکید بر حفاظت و صیانت از جنگلها به عنوان بزرگترین میراث طبیعی 'خواستار استفاده مسئولانه از طبیعت شد. وی بوم گردی 'زندگی عشایری 'جشنواره های مختلف از جمله جشنواره انار 'شعر وموسیقی 'ورزشهای آبی 'جشنواره فرهنگی عشایر 'جشنواره ماهیگیری را از دیگر ظرفیتها و جاذبه های گردشگری شهرستان نام برد که می توان با مدیریت در راستای تولید و در آمدزایی و اشتغال استفاده شود.

مهندس امینیان با بیان اینکه در گردشگری از آموزش عمومی غفلت می شود خواستار آموزش دهیاران 'شوراها واصناف تا شروع سال جدید شد.

وی همچنین خواستار تسریع در مرمت پلهای تاریخی خداآفرین 'ساماندهی اماکن و آثار تاریخی شهرستان 'تکمیل مجتمع های بین راهی 'تجهیز و توسعه خانه معلم 'کمپ ها واقامت گاهها ساماندهی زباله گاهها وتابلوهای مسیر گردشگری و نیز تعیین تکلیف ساختمان موزه شد. فرماندار خداآفرین در پایان با بیان اینکه ورزشهای آبی می تواند در سطح کمی و کیفی بهتری در این شهرستان اجرا شود خواستار تدوین گردشگری سلامت ونیز ایجاد نمایشگاه دایمی محصولات بومی وعشایری شد.

مدیر کل امور عشایر استان آذربایجان شرقی نیز در این جلسه با بیان اینکه بوم گردی در کشور در حال پیشرفت است ایجاد کمپ های گردشگری عشایری وآلاچیقها درسواحل سد خداآفرین را از جاذبه های مهم وموثر در جذب گردشگر نام برد.

محمد حسن آل هاشم ایجاد موزه عشایر در خداآفرین را در راستای معرفی فرهنگ وآداب وسنن بومی را از دیگر ظرفیتهای شهرستان نام برد که می تواند در جذب گردشگران داخلی وخارجی نقش داشته باشد.

وی گفت: آموزش گردشگری 'آموزش میزبانی و نظارت بر اجرای برنامه ها از اولویتهای مهم گردشگری امور عشایر استان است.

معاون اداره کل میراث فرهنگی 'صنایع دستی وگردشگری استان آذربایجان شرقی نیز وجود جنگلهای ارسباران و تمام ظرفیتهای گردشگری استان را دلیل انتخاب تبریز بعنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی در رویداد تبریز ۲۰۱۸نام برد 

احمد حمزه زاده 'مسیر های تبریز _مرند_جلفا'تبریز_اهر_کلیبر_خداآفرین' تبریز_مراغه، تبریز_سراب وتبریز میانه را پنج مسیر اصلی گردشگری در تبریز ۲۰۱۸ نام برد وافزود: تقویم رویدادهای تبریز و نقشه های گردشگری طراحی و آماده چاپ است تا اطلاعات زیر ساختهای ضروری در اختیار تور گردان ها قرار گیرد.

وی با بیان اینکه ارزیابان یونسکو از لحاظ مدیریتی و فنی در ارسباران وحفاظت محیط زیست جنگلها رضایت کامل داشتند طراحی وجود راه های دسترسی و امنیت را از مطالبات اصلی گردشگران نام برد .

وی اظهار داشت : در چهار سال اخیر استان اذربایجان شرقی از مسیر گردشگری به مقصد گردشگری تبدیل شده است که باید با برنامه های مدون از گردشگران میزبانی شود.

رده ادارات تابعه